Türkçe English Δημοτική русский العربية French yos@bozok.edu.tr

ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SINAVI 2022 YOBUYÖS İLANI

YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ

ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SINAVI (YOBUYÖS 2022)

INTERNATIONAL STUDENT EXAM (YOBUYÖS 2022)

Yozgat Bozok Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Sınavı (YOBU YÖS), uluslararası öğrencilerin girebilecekleri ve elde ettikleri sonuçlar ile Üniversitemiz lisans ve ön lisans programlarında öğrenim görmek için başvurabilecekleri bir sınavdır.

YOS Exam Yozgat Bozok University is an examination for the admission of international students to take and apply for undergraduate programs at Yozgat Bozok University and other universities that recognize the exam.

YOBUYÖS 19 Mayıs 2022 Perşembe günü Türkiye saati ile 10.30’da belirtilen merkezlerde eş zamanlı yapılacaktır.

The exam will be held on 19/05/2022 on Thursday at 10:30 at the same time in several cities .

YOBUYÖS’te Temel Öğrenme Becerileri Testi uygulanacaktır. Temel Öğrenme Becerileri Testi 80 sorudan oluşmakta olup, adayların soyut düşünme güçlerini ölçmeyi amaçlayan sorular ile matematik sorularından oluşmaktadır. Bu test, genel dil bilgisine çok az dayanmaktadır. Yanlış cevaplar doğru cevap sayısını etkilememektedir.

The exam consists of 80 questions (Mathematics - Geometry - IQ) and relies very little on general knowledge of grammar. Wrong answers do not affect the number of correct answers.

Sınav Süresi / Exam Duration

Sınav Sonuçlarının İlanı / Exam Results

03.06.2021

Sınav Merkezleri / Exam Centers

Yozgat, Mersin, Gaziantep, Hatay, Şanlıurfa, İstanbul, Ankara, Bursa (İPTAL)

Sınava Dahil Konular ve Örnek Sınav Soruları

Sınavı Tanıyan Üniversiteler  için tıklayınız

Yurtdışı Sınav Merkezleri / Exam Centers Outside Turkey

- Azerbaycan (Bakü)

- İran (Tebriz / Tahran)

- Sudan (Hartum)

- Güney Sudan (Juba)

- Senegal (Dakar)

- Gine (Konakri)

- Benin (Cotonou)

- Togo (Lome)

- Uganda (Kampala)

- Gana (Akra)

- Gine Bissau / Bissau

- Mısır (Kahire)

Not: Yurtdışı sınavları farklı tarihlerde düzenlenecek olup, ABC Future Education tarafından organize edilecektir. Detaylı bilgi ve Başvuru için ABC Future ile iletişime geçiniz.

Note: YOS Exams will be held abroad on different dates and will be organized by ABC Future Education. For more information and details, please contact ABC Future.

BAŞVURU SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ

Sınav başvuru, bilgi ve ödeme için ABC Future Eğitim Hizmetleri ile irtibat kurabilirsiniz.

You can contact ABC Future Education Services for exam application, information and payment.

Yetkili: Murat Cengiz / Telefon +90 553 333 78 33

Detaylı bilgi için tıklayınız / For more information

YOBUYÖS ve Diğer Sınav sonuçlarına göre programlar için öngörülen kontenjanlara başvuru ve yerleştirme takvimi daha sonra açıklanacaktır.

06 Mayıs 2022, Cuma