Türkçe English Δημοτική русский العربية French yos@bozok.edu.tr

2021 YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SINAVI (YOBUYÖS)

YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SINAVI (YOBUYÖS 2021)

YOZGAT BOZOK UNIVERSITY INTERNATIONAL STUDENT EXAM (YOBUYÖS 2021)

Yozgat Bozok Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Sınavı (YOBU YÖS), uluslararası öğrencilerin girebilecekleri ve elde ettikleri sonuçlar ile Üniversitemize öğrenim için lisans ve ön lisans seviyelerinde başvurabilecekleri bir sınavdır.

YOBU YÖS 13 Haziran 2021 Pazar günü Türkiye saati ile 10.30’da belirtilen merkezlerde eş zamanlı olarak ÜNİVERSİTEMİZ tarafından yapılacaktır.

YOBUYÖS’te Temel Öğrenme Becerileri Testi uygulanacaktır. Temel Öğrenme Becerileri Testi 80 sorudan oluşmakta olup, adayların soyut düşünme güçlerini ölçmeyi amaçlayan sorular ile matematik sorularından oluşmaktadır. Bu test, genel dil bilgisine çok az dayanmaktadır.

• Temel Öğrenme Becerileri Testi sınav süresi 135 dakikadır.
  • Yanlış cevaplar doğru cevap sayısını etkilememektedir.
  • Yozgat Bozok Üniversitesi tarafından geçerliliği kabul edilen diğer yükseköğretim kurumlarının YÖS puanları, yerleştirme işlemlerinde 0.9 katsayı ile çarpılacaktır.

Sınav Takvimi (GÜNCELLENDİ)

Kahramanmaraş

275 ₺

Sınav Konuları ve Örnek Sorular için Tıklayınız

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Uluslararası Öğrenci Kontenjanları (YÖK Onayı Bekleniyor) Tıklayınız

Sınavı Tanıyan Üniversiteler için (Güncelleniyor)

Yozgat Dışındaki Diğer Sınav Merkezlerine başvuru ve bilgi için ABC Future Eğitim Hizmetleri ile irtibat kurabilirsiniz / You can contact ABC Future Education Services for application and information to Other Exam Centers Outside Yozgat.

Yetkili: Murat Cengiz / Telefon +90 553 333 78 33

Detaylı Bilgi İçin / For more information  Tıklayınız

YOBUYÖS ve Diğer Sınav sonuçlarına göre programlar için öngörülen kontenjanlara başvuru ve yerleştirme takvimi daha sonra açıklanacaktır.

08 Haziran 2021, Salı